Продукти для сплаву

з дворазовим харчуванням

На сплави WIWI бере з собою все, що потрібно для приготування смачненького під-час привалів: газ, казан, посуд, великі миски, невеликі дошки для нарізання, ножі, запас питтєвої води. А для фінальної вечері: мангал, вугілля, шампурі, решітку.

Все, що групі потрібно зробити – придумати своє меню і купити продукти.

WIWI пропонує, з досвіду сформований, список продуктів для сплавів. Це лише рекомендація і нагадування, щоб нічого не забути. Учасникам групи потрібно, на основі цього списку, скласти свій і розподілити відповідальність за продукти між собою.

Практика показує, що в турі, достатньо робити 2 повноцінних прийоми їжі: сніданок і вечеря та кілька перекусів. Насправді, людина багато їсть лише від бездіяльності, нудьги чи сильної втоми ввечері, а під-час активного відпочину хочеться лише прогнати голод та втамувати спрагу.

Всі продукти, ми складаємо в один великий гермомішок. Тому не потрібно брати багато продуктів які легко можуть пом’ятись і треба надійно та компактно пакувати те, що може протекти чи розсипатись.

Для продуктів які швидко псуються і потрібні лише на прощальний пікнік перед від’їздом (наприклад, шашлик, сосиски і тд.), WIWI спробує організувати холодильник біля транспорту, на місці старту. Про наявність такого холодильника потрібно запитати у WIWI.

З собою на сплав, продукти, які швидко псуються, можна брати лише на перший день, а далі це вже небезпечно.

Багато продуктів можна купити на місці в місцевих магазинах (Запитуйте у WIWI).

Ми матимемо справу з: водою, сонцем, вогнем, та загалом дикою і часто непередбачуваною природою, що становить певний рівень небезпеки для людини.  Тому:

Увага!!! Алкогольні напої в будь-якому їх прояві, енергетики (крім кави та чаю), наркотичні речовини заборонені.
Туру не буде, якщо учасники будуть на підпитку, в неадекваті чи матимуть з собою вище перераховані речовини.

Галочки зроблені для того, щоб було зручно прослідкувати за тим, що вже взяли.

Для зручності WIWI розбив всі продукти на групи. Групу перекус кожен має купувати сам собі.
Відповідальність за придбання решти груп продуктів учасники сплаву можуть поділити між собою, а потім повернути гроші один одному.

Обідні перекуси

Назва
Водичка 0,75
Має бути біля кожного учасника, на судні. WIWI бере з собою 12-18л води, тому можна буде поповнити запаси.
Печиво/сухофрукти/фрукти/горішки/чищене соняшникове насіння
Потрібно мати з собою на судні, щоб втамувати голод між привалами.
Канапки без м’яса (швидко псується)
Можна їх зробити під-час сніданку і взяти з собою на сплав.

 

Сніданки та вечері

Назва
Приправи
Цукор
Сіль
Перець
Спеції для гарніру
Спеції для риби смакують до гречки.
Олія нерафінован (для салату та гарніру)
Кетчуп / соєвий соус / інші соуси
До гарніру
Копчений сир
У вакуумній упаковці.
М’ясні консерви
Можна розраховувати одна консерва на дві людини.
Тушонка
Потрібно брати дорогі, щоб там ще щось було крім кісток та шкіри.
Гарнір
Гречка (краще гречані пластівці) / Рис / Булгур / Спагетті
Можна розраховувати 100г на одну людину. Із спеціями для курки та олійкою смакує дуже гарно.
Картопля (щоб запекти) + фольга, якщо пекти на вугіллі
Овочі
Огірки
2 огірочки на одну людину
Помідори
Одна помідора на одну людину
Часник
Один зубець на одну людину
Цибуля
В салат. 1 велика цибуля на 5 людей.
Молода капуста
В салат. 1кг на 5 людей.
Лимон
Смакує в салаті чи просто дольками. Один лимон на 3-4 людини.
Консервовані кукурудза / горох / фасоля
Для салату, або для гарніру. Одна банка на 3 людини.
Канапки
Хліб (різаний)
Масло / майонез / сирок / паштет / тд.
Ковбаса
Лише на перший сніданок і краще купувати в місцевому магазині, щоб не зіпсувалось на спеці по дорозі.
Консерва
Сир
Фрукти
Яблука, банани і тд.
Їх можна порізати на тарілку
Напої, солодощі та інше
Маршмеллоу (зефір для смаження)
Чай / Кава
Сік (томатний чи фруктовий) / Кола
Печиво
Цукерки (які не бояться спеки)
Соняшникове насіння
Біля вогнища

 

Прощальний пікнік

Має зміст, якщо WIWI може забезпечити холодильник в даному турі. І є доповнення до вище перерахованого списку.
Всі продукти для прощального пікніка, щоб не возити ввесь тур з собою, можна залишити в нашому автотранспорті, який стоятиме в місці старту і приїде до нас на місце фінішу.

Назва
Приправи
Спеції для шашлику
Якщо він не був замаренований заздалегідь.
До гарніру
М’ясо на шашлик (краще мариноване) / риба / сосиски / котлети / ковбаса / гриби / тд.
Курячу грудинку можна замаринувати на пікніку. Шашлик з неї готується дуже швидко і досить смачний. Можна розраховувати 1/2 однієї грудини на одну людину.
Овочі для гриля: кабачки, буряк, морква, перець і тд.
Канапки
Ковбаса